субота, 6 травня 2023 р.

Тиждень знань безпеки життєдіяльності "Обережно: небезпека!"

Тиждень знань безпеки життєдіяльності "Обережно: небезпека!"

Сьогодні, коли в Україні ведеться повномасштабна війна проти вторгнення російського агресора, коли ситуація в країні є дуже стресовою для дітей: постійні сирени, вибухи, знервовані дорослі, військові зі зброєю – як ніколи підвищується роль освіти у підготовці учасників освітнього процесу до дій в надзвичайних ситуаціях, до подолання стресів та тривожності, адже безпека під час війни починається з обізнаності.

З метою проведення профілактичної роботи серед учасників освітнього процесу щодо дотримання правил безпечної поведінки, формування вміння прогнозувати небезпечні ситуації та знаходити правильні рішення щодо безпечного виходу з цих ситуацій, прищеплення навичок обережної поведінки в надзвичайних ситуаціях  та бережливого ставлення до збереження свого здоров’я, життя та життя оточуючих, підняття рівня інформаційно-просвітницької роботи з питань безпечної життєдіяльності учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану було проведено Тиждень знань безпеки життєдіяльності «Обережно: небезпека!».   

Було проведено урок мінної безпеки з використанням відеоматеріалу


Як надати першу медичну допомогу при різних видах ушкоджень:  Алгоритм дій при наданні першої медичної допомоги

МОЗ рекомендує дотримуватись такої послідовності дій:

  • Огляньте місце подій та впевніться у безпеці — власній та потерпілих. 
  • Оцініть стан постраждалого (чи дихає він, чи прощупується пульс, чи у свідомості)
  • Викличте бригаду швидкої допомоги, та інші екстрені служби за необхідності (поліцію, пожежну/газову службу тощо)
  • Оцініть наявність критичних кровотеч. Їх потрібно терміново зупинити.
  • Забезпечте прохідність дихальних шляхів.
  • Якщо у постраждалого відсутні ознаки життя та немає критичних кровотеч (або вони вже зупинені) — проведіть серцево-легеневу реанімацію.
  • Якщо у постраждалого не виявлено підозр на травми хребта та кісток тазу, а також якщо серцево-легенева реанімація (за необхідності) пройшла успішно — переведіть людину у стабільне положення. Наприклад, на боці, обличчям до себе, рука під головою, нога зігнута в коліні. 
  • Не залишайте постраждалого без нагляду до прибуття медичних служб. 


Немає коментарів:

Дописати коментар